Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Wij willen graag het ouderlijk huis van mijn ouders overnemen. Het huis is in verval evenals de twee schuren. Wij willen graag een nieuwbouwwoning en een grote loods plaatsen.

Op het perceel zit een agrarische bestemming, enkelvoudig paardenbedrijf. De gemeente stelt in eerste instantie voor dat wij het bestemmingsplan wijzigen naar een woonbestemming. Wij willen dat liever niet, kost veel tijd en veel geld.

Is er ook een mogelijkheid om dit te omzeilen? Wij hebben ook een paar paarden, kan hier niet iets van een kleinschalig bedrijf van worden gemaakt? Dit bedrijf gaat niet ons hoofdinkomen zijn, wij hebben allebei een baan in de zorg.

Hoop dat u ons iets meer kunt vertellen. Mocht u meer informatie nodig zijn, dan hoor ik dat graag!

Met vriendelijke groet,

Het bestemmingsplan en de overige regelgeving moet worden bestudeerd maar doorgaans weet men ( het bestuur ) wel dit soort constructies bloot te leggen. Er moet volgens mij sprake zijn van een hoofdinkomen , maar ik wil het wel onderzoeken.

Beoordeel dit antwoord:

Een andere optie waar u over na kunt denken is het aanvragen van een omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan. Dit kost vaak minder geld dan het aanvragen van een bestemmingsplan herziening. Maar ik weet natuurlijk niet of de gemeente dit ook al heeft voorgesteld aan u. Nu de vraag of u het plan kunt omzeilen door een kleinschalig bedrijf op te zetten. Dit is niet zo gemakkelijk te beantwoorden want ik heb niet alle informatie. Wel moet u er rekening mee houden dat hier ook best veel bij komt kijken. Niet alleen moet u dan een KvK nummer etc. regelen, daarnaast moeten de nieuwbouwwoning en de loods die u graag wilt plaatsen ook te maken hebben met het bedrijf waarschijnlijk. Dit is het beste om te bespreken met de gemeente waarin u verblijft. Het is belangrijk om dit allemaal goed te regelen in verband met de handhaving die erbij komt kijken als u iets bouwt dat in strijd is met het bestemmingsplan.

Beoordeel dit antwoord:

Een andere optie waar u over na kunt denken is het aanvragen van een omgevingsvergunning om af te wijken van het bestemmingsplan. Dit kost vaak minder geld dan het aanvragen van een bestemmingsplan herziening. Maar ik weet natuurlijk niet of de gemeente dit ook al heeft voorgesteld aan u. Nu de vraag of u het plan kunt omzeilen door een kleinschalig bedrijf op te zetten. Dit is niet zo gemakkelijk te beantwoorden want ik heb niet alle informatie. Wel moet u er rekening mee houden dat hier ook best veel bij komt kijken. Niet alleen moet u dan een KvK nummer etc. regelen, daarnaast moeten de nieuwbouwwoning en de loods die u graag wilt plaatsen ook te maken hebben met het bedrijf waarschijnlijk. Dit is het beste om te bespreken met de gemeente waarin u verblijft. Het is belangrijk om dit allemaal goed te regelen in verband met de handhaving die erbij komt kijken als u iets bouwt dat in strijd is met het bestemmingsplan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag