Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Mag een werknemer zomaar zonder goede reden ontslagen worden?

Mijn werkgever heeft namelijk aangegeven dat ze medewerkers willen ontslaan als niemand van de huidige collega’s doordeweeks meer beschikbaar willen staan. Er staan namelijk de laatste tijd veel open diensten op mijn afdeling. Echter, een groot deel van de collega’s (waaronder ik) hebben doordeweeks geen of weinig tijd doordat wij fulltime studeren en dus eigenlijk alleen in het weekend kunnen werken of incidenteel een dagdeel doordeweeks. In het weekend is dit probleem er niet m.b.t. open diensten.
Ik en mijn collega’s doen goed ons werk, functioneren naar behoren en er is geen verstoorde arbeidsrelatie. Daarnaast is er ook geen sprake van een verminderde omzet door de openstaande diensten en draait de winkel goed en maakt ook veel winst.

Mag een werkgever een werknemer (in mijn geval een vast contract) om bovenstaande reden ontslaan?

Met vriendelijke groet,

Anoniem

Ontslag kan alleen maar:
1. via de kantonrechter;
2. via het UWV;
3. met instemming van de werknemer;
4. op staande voet -> er moet dan wel een dringende reden zijn.
t de werkgever een goede reden hebben. De reden die de werkgever noemt is onvoldoende voor ontslag. De werkgever heeft een roostertechnisch probleem. Dat moet hij zelf, op goede manier, oplossen. Niet ten koste van het personeel of met ontslagdreiging.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag