Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedemorgen,

Wij zitten met het volgende probleem: in februari 2020 hebben wij een nieuw huis gekocht. In maart constateerden we dat er bij de voordeur lekkage zat. Aan deze kant van het huis is een uitbouw geplaatst, dus ons gevoel was dat de lekkage te maken had met de plek waar de uitbouw aan het huis bevestigd is. We hebben dan ook de verzekering ingeschakeld, die hebben een inspectie gedaan en kwamen tot de conclusie dat de dakbedekking op een bepaalde plek versleten was. Dit is gerepareerd, en het probleem was verholpen, dachten we.

Nu de herfst weer begint, contstateerden we dat de lekkage weer terug is. Nu hebben we nogmaals de verzekering ingeschakeld, die hebben een controle gedaan en kwamen tot de conclusie dat er sprake is van een constructiefout. Dit hebben ze de vorige keer over het hoofd gezien. De reparatie hiervan komt voor eigen rekening.

Nu is onze vraag, wat kunnen we hier mee? Is dit iets waar we de oude eigenaren voor aansprakelijk kunnen stellen? Of is dit iets waar we mee terug kunnen naar de aannemer? De uitbouw is in 2012 geplaatst.

We horen heel graag wat het advies hierin is! Alvast bedankt!

Dit is niet direct een verborgen gebrek want dan is vereist dat deze zo ernstig is dat u de woning niet meer normaal kunt bewonen. Wel kan het zijn dat verkoper heeft gegarandeerd in de aanvullende vragenlijst dat de aanbouw goed was en er geen bekende lekkages zijn. In dat laatste geval is er sprake van dwaling en zou u de kosten of een deel ervan kunnen verhalen op verkoper. Mogelijk kan de aannemer op zijn beurt aangesproken worden maar die staat niet direct in relatie tot u. Dat dient verkoper te doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag