Vraag

Wegens reorganisatie raak ik binnenkort mij baan kwijt. Hiervoor is een vaststellingen overeenkomst opgesteld. Met de vaststellingsovereenkomst wordt de complexe route via het UWV gemeden. De genoemde transitievergoeding in deze overeenkomst voldoet precies aan het vastgestelde minimum. Daarnaast wordt er benoemd dat wanneer ik eerder dan de vastgestelde datum uit dienst treed, dat de transitievergoeding komt te vervallen.
Welke argumenten kan ik gebruiken in een onderhandeling op een hogere transitievergoeding en zorgen dat ik de transitievergoeding behoud wanneer ik eerder een andere baan vindt?

Deel deze vraag

1 Reactie

1 De berekening van de transitievergoeding (TV) is i nde wet vastgelegd. Deze kent dan ook geen minimum of maximum. Wel kunt u proberen een aanvullende (billijke) vergoeding te krijgen. U kunt daarvoor alle argumenten, financieel, emotioneel, verwijtbaarheid etc., gebruiken die er zijn. Dit verschilt van geval tot geval.

Om een billijke vergoeding (van de kantonrechter) te krijgen moet de werkgever ernstig verwijtbaar gehandeld hebben. De last ligt hierbij zeer hoog.

U kunt zelf de onderhandelingen voeren, maar beter is u te laten bijstaan door een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging). Vaak betaalt de werkgever de kosten en is het eerste gesprek bij veel advocaten sowieso gratis.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm