Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn man en ik liggen in een scheiding. Gisteren liet de mediator vallen tijdens een ingelast gesprek, dat ik zeer waarschijnlijk geen partneralimentatie zal gaan ontvangen. Mijn inkomen is echt behoorlijk lager dan die van mijn man. De mediator zei dat het komt omdat ik recht heb op diverse toeslagen. Maar wat heb ik bv aan een huurtoeslag als de mogelijkheid er voor mij niet is om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen. (de wachtlijst duurt hier ongeveer 8 jaar) .
Hoe kan ik hier nu mee omgaan? Moet ik dit gewoon accepteren?

Nee dit klopt niet hoor, ik zou even een ander gaan consulteren voor uzelf.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte mevrouw,

Met een alimentatieberekening (als second opinion) wordt bepaald wat redelijk is. Ook als u zelf afspraken maakt is het handig om te weten wat een redelijk uitgangspunt is. Daarvoor heeft u dan de berekening, als uitgangspunt voor de onderhandelingen met elkaar.

Wij maken alimentatieberekeningen volgens de landelijk vastgestelde Trema-normen. U bent dus gegarandeerd van een kwalitatief goede berekening. Wij maken onze berekeningen met hetzelfde Alimentatieprogramma als de Rechtbanken. Zo weet u wat uw recht is en dat de alimentatie die u gaat ontvangen, of betalen, past bij uw situatie.

Desgewenst kunt u rechtstreeks contact opnemen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de snelle antwoorden.

Nog een vraag die bij mezelf opkomt:
Is het verplicht dat ze rekening houden met de huurtoeslag, ondanks dat al bekend is dat een sociale huurwoning geen optie is?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag