Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste heer/mevrouw,

Ik betaal op dit moment partneralimentatie. Mijn ex heeft aangegeven (heb ik meermaals in de mail zwart op wit) dat ze de partneralimentatie niet meer nodig heeft maar hem wel wil blijven ontvangen zodat ze deze apart kan zetten om te sparen voor de 2 kinderen - voor als ze later gaan studeren. In gesprekken meermaals aangegeven dat ik de partneralimentatie zelf goed kan gebruiken om mij vast lasten te betalen (ik loop bijvoorbeeld al 3jr op dezelfde schoenen omdat het lastig is om rond te komen en moet voor grotere uitgaven altijd aankloppen bij anderen om geld te lenen). Ik zie het sparen voor de studie wel als iets positiefs en zou ik ook doen als ik het kon maar heb aangegeven dat nu niet te kunnen vanwege de vaste lasten die ik heb. Mijn ex wil daarom niet de partneralimentatie stoppen en wil daarmee blijven sparen voor de kinderen. Als ik aangeef dat ze zelf zegt het geld niet nodig te hebben voor levensonderhoud geeft ze aan dat ze dan wel extra leningen kan aangaan zodat ze hem wel weer nodig heeft - met andere woorden; ze heeft hem nu niet nodig maar als ik hem niet zou betalen om die reden maakt ze wel een nieuwe reden om hem weer nodig te hebben.

Mijn vraag; is er grond voor mij om de partneralimentatie te stoppen op basis van haar mails met dat ze het niet meer nodig heeft (en dit ook meermaals in gesprekken heeft aangegeven).

De partneralimentatie loopt in principe nog 9jr.

Als ze het niet nodig heeft dient er een nieuwe berekening gemaakt te worden, maar het idee van sparen is natuurlijk goed, en waarom kunt u hier niet over onderhandelen? Zonder overigens iets te stellen over de gehoudenheid tot bijdrageplicht en behoeftigheid?

Beoordeel dit antwoord:

Als de partneralimentatie is vastgelegd via een beschikking van de rechtbank kan deze niet zo maar worden gestopt. Wel is het zaak om daarover in overleg te gaan met uw ex-partner. Indien u van mening bent dat uw draagkracht niet voldoende is en haar behoefte aan partneralimentatie fors is gewijzigd is het misschien aan te raden (alleen indien onderling niet overeenstemming gekomen kan worden) om bij de rechtbank herziening van het vastgestelde bedrag te vragen. Hiervoor zou u kunnen informeren bij een advocaat bij u in de omgeving.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag