Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Komen met bouwbedrijf er niet uit mbt de hoogte van het bedrag meer/minderwerk. Het scheelt incl. Btw € 11.500. Schade van jan 2020 nu opeens meerwerk legkosten tegels (oplevering huis nov 2020) zonder van tevoren 1 bericht. Als wij niet tot overeenstemming kunnen wat is dan de procedure. Zij willen van ons €2500 en wij van hun €9000 (gestaafd volgens ons met bewijzen).

Hoop spoedig van u te horen

Meerwerk moet van te voren worden aangekondigd en goed bevonden: nadien kan er alleen verschil van 10% worden opgehoogd, dat staat in de wet artikel 7:752 lid 2 BW volgende tekst, niet naleving ervan levert in principe verzuim op. Het is wel zo dat de waarschuwing in elke vorm kan geschieden en aanvaard.

Indien een richtprijs was bepaald, zal deze richtprijs met niet meer dan 10% mogen worden overschreden, tenzij de aannemer de opdrachtgever zo tijdig mogelijk voor de waarschijnlijkheid van een verdere overschrijding heeft gewaarschuwd, om hem de gelegenheid te geven het werk alsnog te beperken of te vereenvoudigen. De aannemer zal binnen de grenzen van het redelijke aan zulke beperking of vereenvoudiging moeten meewerken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank je wel. Goed en helder verhaal.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag