Vraag

Een aantal weken geleden ben ik door mijn vader het huis uit gezet. Ik ben toen met twee koffers gevlucht, maar het meerendeel van mijn spullen (denk aan kleding, boeken, etc.) staat nog bij hem. In eerste instantie heeft hij telefonisch gezegd dat ik mijn spullen niet terug krijg als ik geen gesprek met hem aan ga. Ik heb hem toen gezegd dat ik ze in dat geval niet terug hoef. Twee uur later kreeg ik ineens bericht van hem dat ik toch een kans kreeg om mijn spullen op te komen halen. Dit zal komende zaterdag plaatsvinden, maar de verwachting is dat hij niet al mijn spullen zal teruggeven. In het verleden is namelijk al gebleken dat hij niet te vertrouwen is. Al die tijd stond ik nog bij hem ingeschreven, maar nu blijft hij erop aandringen dat ik me met spoed bij de juiste gemeente moet inschrijven. Hij krijgt geen toeslagen of iets dergelijks, dus wat dat betreft maakt het niet uit of ik daar wel of niet sta ingeschreven. Ik wil mij wel uitschrijven, want ik ben bang dat hij mij anders verlinkt bij de belastingdienst. Anderzijds ben ik bang dat ik dan al helemaal kan fluiten naar mijn spullen.
Mijn concrete vraag is eigenlijk als volgt: heb ik minder recht op mijn spullen als ik daar niet meer sta ingeschreven?

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Nee hoor, u heeft zonder meer recht op de afgifte van uw spullen. Wellicht wel even verstandig hier foto’s van te maken als u niet alles in een keer mee kan nemen. Als hij weigert de spullen af te geven daarna, kunt u wellicht een advocaat in de hand nemen die namens u afgifte van uw spullen kan vragen en, bij het uitblijven daarvan, hier voor u over kan procederen. Hopelijk is dat niet nodig. Mocht dat wel zo zijn, dan kunt u desgewenst contact opnemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm