Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Vandaag ben ik na 11 maanden in dienst te zijn er pas achtergekomen dat ik nooit reiskostenvergoeding heb ontvangen. Het staat echter wel zo aangegeven in mijn contract. De reden dat ik daar nu pas achter kom is omdat ik een domme lul ben én omdat ik er van uitging dat dit in mijn brutosalaris verrekend was.

In mijn contract staat dat ik een vergoeding van €200 netto paar maand ontvang. Het is wel zo dat ik met een collega meerij dagelijks die ik €50 per maand geef. Na deze vondst te hebben aangekaart hebben ze mij verteld dat de reden hiervoor is dat ik ooit in het begin heb aangegeven dat ik met een collega mee ben als ik naar werk kom en het dus niet van toepassing is. Dit kan ik mij overigens niet herinneren, maar dat kan best kloppen. Desallniettemin zou dat totaal niks uit hoeven te maken aangezien enkel de reiskosten voor €200 (zoals in het contract staat) zijn afgesproken.

Ze hebben me sowieso €600 toegezegd (12x€50) maar nu is mijn vraag wat jullie mening hierover is?

Hoe sterk staat het bedrijf in zijn schoenen juridisch gezien? Heb ik gewoon recht op de afgesproken €200 per maand? Moet ik het hierbij laten en tevreden zijn met €600?

Als in uw arbeidsovereenkomst is opgenomen dat u maandelijks recht hebt op 200 euro, hebt u daar recht op. Dat is immers de gemaakte afspraak. U zou de werkgever moeten sommeren om het achterstallige bedrag alsnog binnen redelijke termijn te voldoen. Tevens kunt u de werkgever sommeren om te bevestigen dat ook toekomstige bedragen worden voldaan. Indien de werkgever weigert, zou u hierover een procedure kunnen starten om zodoende de werkgever alsnog te dwingen zijn afspraken na te komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag