Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik had een fiets gekocht van een particulier maar deze fiets bleek toch te klein (kon zij niets aan doen).Er bleek nog een geintresseerde te zijn,dus ik vroeg de verkoper of zij misschien wist of de koper misschien nog interesse had en dat zij dan de fiets van mij mocht overnemen voor dezelfde prijs. (anders zou ik hem zelf te koop zetten). Geintresseerde had interesse en wilde hem van mij overkopen. koper komt,maakt een testrit,geeft aan dat fiets er goed uitziet,fijn fietst etc. Ik gaf aan dat stuur en zadel eventueel nog omhoog kon (dit was mij ook verteld,dus leek mij netjes om dat ook tegen haar te zeggen). Koper betaald fiets en gaat naar huis.Een week later stuurt zij mij een bericht...stuur kan niet omhoog. Van dit zgn probleem was ik niet op de hoogte,dus dit gaf ik haar ook aan.Hierop begon ze te dreigen....ze wilde dit oplossen en gaf 3 opties: geld terug,aangifte of ik moest het stuur omhoog komen zetten. Ik gaf nogmaals aan dat ik hier niet van op de hoogte was en gaf haar het advies om even naar een fietsenmaker te gaan.Ze begon meteen weer te intimideren...de buurman had het geprobeerd en het lukte niet,ze zou aangifte doen,ik belazerde de boel,deed aan olichting etc etc. Nogmaals aangegeven dat ik haar zeer vijandig vond overkomen en haar weer advies gaf even naar een fietsenmaker te gaan (ik bleef kalm).Vervolgens weer een hoop dreigementen (ze dreigde ook mijn naam en adres openbaar te maken).Ik heb toen aangegeven dat ik geen behoeft meer had om met haar in gesprek te gaan zolang zij dit gedrag vertoonde. Ik was niet op de hoogte van een eventueel probleem met het stuur (weet ook niet of haar verhaal klopt).Er hebben 2 mensen aan de fietst gezeten waarvan ik nu niet weet of deze iets stuk hebben gemaakt.

Dan stelt u de fiets terug te nemen op voorwaarde dat het stuur nog goed is, ze haar toon matigt, fietsen worden doorgaans makkelijk verkocht . En er bestaan inderdaad fietsen waarvan het stuur niet omhoog kan. Alhoewel dat u ook is verteld en u ook een verkeerde voorstelling van zaken had ( wederzijdse dwaling ) heeft de koper toch recht op vernietigen van de koopovereenkomst , en als er schade is , dan dient zij dit voor eigen rekening te nemen of samen met u te delen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mij is verteld dat zij een onderzoeksplicht heeft en dat heeft ze niet gedaan,althans ,ze heeft een proefrit gemaakt,de fietst bekeken en was zeer tevreden over de staat van de fiets. Dan kan het toch niet mogelijk zijn dat er dan ,volgens haar,gebreken zijn waarvan ik geen weet heb/had ( ik weet natuurlijk niet of dit al was en of het echt is wat ze zegt) ik de fiets dan terug moet nemen? Dit gaat om een transportfiets en deze sturen kunnen gewoon versteld worden. Mijn advies om naar een fietsenmaker te gaan accepteerde ze niet,dit vind ik ook zo vreemd.Ik had haar al aangegeven zolang zijn deze toon aanhield niet verder te gaan in gesprek met haar.


Dat heeft zij ook ( onderzoeksplichten) , maar u heeft iets toegezegd wat kennelijk voor haar van belang was, waardoor ze mogelijk niet doorvroeg of dat u de mogelijkheid zou laten zien. De informatieplichten van de verkoper gaan voor die van de onderzoeksplichten maar zijn wel afhankelijk van elkaar. Dit wat betreft de theorie; daarom heb ik u het zo uitgelegd hoe de uitslag zou zijn na een uitspraak van een rechter als u beiden een beroep doet op wederzijdse dwaling. U kunt nog voorstellen naar de fietsenmaker te gaan en als dan alsnog blijkt dat zij gelijk heeft u deze kosten deelt ( ook dat had een uitkomst geweest die voldoet aan het recht)

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb haar nu voorgesteld haar toon te matigen en de fiets terug te nemen mits er geen beschadigingen zijn. Verder aangegeven dat het voor beide partijen misschien beter is dat iemand anders de fiets naar mij terug brengt. Naar de fietsenmaker blijft ze weigeren.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag