Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben ruim 10 jaar in dienst, begin dit jaar ben ik vrijgesteld van mijn functie om mijn afstudeerproject te kunnen doen (intern) en daarnaast wat losse klussen op te pakken. Daar is ook beroep op gedaan door de werkgever, maar deze situatie is niet houdbaar (of aantrekkelijk). Ik ben in principe boventallig. We hebben begin van het jaar afgesproken samen deze boventalligheid zo kort mogelijk te houden. Nu er geen functie voor mij in het bedrijf is (daar is nog wel sprake van geweest) moet ik op zoek naar een nieuwe baan, daarom gaan we een vaststellingsovereenkomst opstellen. Met wat voor zaken moet ik rekening houden? En klopt het dat deze situatie een ontslag met wederzijds goedvinden is, en dus geen recht op transitievergoeding? Of is dit nog afhankelijk van de wijze waarop e.e.a. opgesteld wordt?

Bij een vaststellingsovereenkomst (VSO) moeten ook afspraken gemaakt worden over de transitievergoeding (TV). Meestal wordt in zo`n geval wel een TV geregeld.

Laat de concept VSO controleren door een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak betaalt de werkgever de kosten daarvan. Ook is bij veel advocatenkantoren het eerste gesprek (max. half uur) gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag