Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedendag,

Afgelopen weekend heben onze buren in de voortuin een tuinhekje geplaatst. Wij wisten dat zij dit zou gaan doen en hebben meerdere malen aangegeven dat ze het hekje dan op eigen grond moet plaatsen omdat wij het hekje niet mooi vinden. Het hek us echter niet op hun grond geplaatst naar op onze grond alsmede de beton stukken waarin het hekje in us vastgezet. Teven is het hekje vastgezet in ons stuk van de muur.
Na het boren van de gaten hebben we meteen aangegeven dat ze op ons terein zaten. Ondanks dat zijn ze doorgegaan. Een dag later de buurvrouw erop aangesproken en zij is nuet van plan het hekje weg te halen. Op de perceelgrootte hebben de buren 2 maanden geleden een regenpijp geplaatst en dat us nu de reden dat het hekje op onze grond us komen te staan want de regenpijp zit in de weg.

Wat zijn onze rechten hierin. Mogen wij het hekje weghalen danwel verplaatsen naar haar grond?

U hoeft niet te dulden dat een buurman gebruik maakt van uw grond: slechts als het hekje mandelig staat kunnen zij medewerking eisen , maar alleen in goed overleg en samenspraak.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het hekje is niet mandelig. Ze hebben het volledig op onze grond geplaatst zonder overleg danwel toestemming.

Tevens willen ze niet meewerken aan het verplaatsen van het hekje.
Mag ik het hekje wel verplaatsen danwel verwijderen?
Zoals eerder gemeld. Plaatsen tegen de erfgrens aan hun kant gaat niet ivm de door hun recent aangesloten regenpijp.
Overleg is zeer lastig met deze buren.
Alvast hartelijk dank voor uw antwoord.


Nee , ik raad u aan uw buren schriftelijk te laten weten dat zij zonder uw toestemming, dus onrechtmatig gebruik maken van uw grond en dat u deze grond terugvordert , kosteloos , in de staat zoals die eerst was. Dan na ommekomst van een termijn die u hen geeft , stelt u op hun kosten het hek te laten verwijderen. U zou het ook kunnen dulden tegen vergoeding en dat in een overeenkomst van gebruik zetten om te voorkomen dat verjaring ontstaat. Als u de brief meer juridisch onderbouwd wil hebben mag u mij benaderen via de direct contact knop.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag