Zakelijke vraag

Ik heb een eenmanszaak en iemand waarmee ik samenwerk heeft zijn eigen eenmanszaak. Ik weet dat die andere persoon uit het verleden schulden heeft en dus elke dag het risico loopt om achterna gezeten te worden door schuldeisers.

Hoe wij samenwerken is dat ik alle online marketing activiteiten verricht voor zijn webshop. Ondanks deze samenwerking ga ik ervan uit dat hij juridisch gezien gewoon een klant van mij is en dat ik dus op geen enkele manier in de problemen kan komen door zijn verleden.

Nu is er sprake van dat ik zijn webshop middels een officieel koopcontract ga overnemen en dus als handelsnaam onder mijn eenmanszaak plaats. Dit is juridisch gezien voor mij toch geen enkel risico?

Ik wil de webshop dus overnemen zodat niemand daar eventueel aanspraak op kan maken en zodat ik niet al mijn activiteiten zie vergaan.

Alvast bedankt!

Deel deze vraag

1 Reactie

U kunt zijn webshop overnemen mits u duidelijke voorwaarden hebt opgesteld over de overname en specifiek vermelding van de handelsnaam, ook t.a.v. de aansprakelijkheid bij eventuele schulden die niet door hem worden nagekomen. M.a.w. aansprakelijkheid dient op dit gebied te worden uitgesloten. Dit kan onderling in een clausule nogmaals worden bevestigd. U doet er verstandig aan een zo sluitend mogelijk contract op te stellen die dit soort zaken beperken dan wel uitsluiten.

Mocht u de voorwaarden willen laten opstellen of checken, dan kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm