Vraag

Beste,
Afgelopen zomer is mijn nieuwe buurman begonnen met het slopen van zijn garage, die op een plusminus halve meter van mijn huis stond.
Dit ging met een grote graafmachine op rupsbanden waardoor ik zat te trillen in mijn woonkamer.
Toen kon ik niet veel zien aan eventuele schade aan mijn huis ( bouwjaar 1930 ). Pas begin deze herfst toen de kachel aan moest hoorde ik een kort en hard gekraak aan de linker voorkant van mijn huis. Binnen was een scheur in de muur ontstaan en buiten ook trapsgewijs door de voegen. Betreft de voorkant van mijn huis op nummer 10 aan de zijde van de nieuwe buurman op nummer 12.
Ik heb hem maar 1 keer gesproken en dat was in de zomer voordat dit gebeurde en heb hem verteld dat ik wel geschrokken was van die zware machine.
Ik heb hem sindsdien niet meer gezien ( ik en mijn zoon werken allebei fulltime ) en heb een vriendelijke brief hierover in zijn brievenbus gedaan met de vraag hoe we dit gaan oplossen.
Niks hoor of zie ik nog van hem. Er staat al voor zeer lange tijd een auto van hem in de straat op dezelfde plek waar niet mee wordt gereden.
Hoe nu te handelen ?
Ik laat een expert ernaar kijken en hoop dat er constructief niet veel aan gedaan moet worden.
Hopelijk hoor ik spoedig van u.
Met vriendelijke groet.

Deel deze vraag

3 Reacties

1 Als de buurman niet wilt meewerken omdat u bv niets meer van hem hoort, dan zult u hem schriftelijk aansprakelijk moeten stellen voor uw schade. U kunt daarin ook zetten dat u de schade anders op zijn kosten zult laten herstellen. Houdt u er wel rekening mee dat u moet kunnen bewijzen dat de schade is ontstaan door werkzaamheden van uw buurman. Bovendien moet deze schade zijn toe te rekenen aan hem. Indien u hulp wenst hierbij dan kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Hij woont nog niet in het huis naast mij. Ik heb alleen een 06 nummer van hem en daarop zijn voicemail ingesproken. Geen reactie. Ik hoorde van andere buren dat hij in Sas van Gent woont, een dorp verderop. Maar waar precies weten ze niet. Ik heb foto's van de arm van de graafmachine en van vliko bakken dicht tegen mijn huis aan. Is dat bewijs genoeg?
Om daar te komen moest hij vlak langs mijn huis denderen met de machine op rupsbanden.
De garage die hij ermee heeft gesloopt stond ook een halve meter van mijn huis af.
Ik voelde alles trillen .
In beginsel is het bewijs toelaatbaar, maar u zult wel moeten aantonen dat de graafmachine ( de trillingen) uw schade heeft veroorzaakt. De schade moet als het ware toerekenbaar zijn aan de graafmachine. Mocht desondanks de buurman de schade toch niet willen vergoeden, dan kan ik u in deze zaak bijstaan.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm