Vraag

Helaas heb ik een lekkage gehad door slecht onderhoud van de douche. De kitranden van de douche waren helemaal niet goed. Hierdoor heb ik een flinke schimmel vorming in mijn slaapkamer. De lekkage zelf is inmiddels opgelost, maar de schimmel zit er nog.
Mijn inboedelverzekering zegt dat de verhuurder dit op moet lossen maar mijn verhuurder zegt dat de inboedelverzekering dit moet oplossen.
Ik sta nu met mijn rug tegen de muur. Moet ik dit nu echt zelf gaan oplossen?
Ik woon er echt pas net 2 maanden

Deel deze vraag

7 Reacties

Normaal gesproken behoort herstel van kitranden tot de werkzaamheden die verhuurder dient te laten uitvoeren op zijn kosten en als hij dat nalaat moet huurder zorgen voor tijdige melding van lekkage als gevolg ervan. Reageert verhuurder niet ,dan is hij aansprakelijk voor gevolgen ervan , schade aan opstal of inboedel van huurder. Dus zou ik zeggen dat u in dat geval verhuurder aan dient te schrijven als dat nog niet is gebeurd.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Mijn verhuurder geeft aan dat zij dit niet gaan oplossen en dat ik dit dan maar zelf moet doen. Ik woon hier net en dat de kitranden niet goed waren is ons niet opgevallen. Tot de onderbuurman aan gaf dat er water naar beneden kwam. Bij het weg schuiven van mijn kast zagen we dat de muur al vol schimmel staat.
Dan moet u uw verhuurder aansprakelijk stellen voor de schade als gevolg van een gebrek aan het gehuurde in een brief. U mag ook stellen dan dat u de kosten zult verminderen met de volgende huurperiode. Hoelang nog en van wie huurt u ?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Oke, ik huur bij adhoc Den bosch en ik weet niet hoelang nog. Ik hoop nog een tijd natuurlijk, maar schimmel is natuurlijk super ongezond voor je.
Toch even melden als gevolg van een gebrek.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
En dit kan ik het beste via een brief doen? Want ik heb dit al een aantal keer aangegeven bij hun. Zij blijven zeggen dat dat niet voor hun is.
Zet er maar boven titel aansprakelijkstelling gevolgschade gebrek artikel 7:204 B W en 205 / 6:74 BW : ik wil het ook wel voor u doen tegen een kleine vergoeding. Doorgaans reageert men dan wel. Neemt u in dat geval direct contact op?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm