Vraag

Beste,

Ik wil een woning kopen waar een bedrijfsbestemming of zit. Het huis ligt in een overwegend agrarisch gebied, maar het is geen agrarisch bedrijf.
Zo'n 50 meter achter het huis liggen 2 grote loodsen waar nu een dakdekker, klusbedrijf en een installatiebedrijfje zijn gevestigd. Dit huren ze van de eigenaar van het huis die er zelf niet woont. Het huis staat te koop maar de gemeente heeft al 2x een omgevingsvergunning aan mij geweigerd omdat ik het wil kopen. Ik heb er een sterke band mee omdat ik er geboren ben en er gewoond heb als kind.

Mijn vraag is nu....

Als ik aan de eigenaar vraag mij een gedeelte in de loodsen te verhuren, en ik mij inschrijf bij de kamer van koophandel en een bedrijfje naast mijn baan begin dat een gering inkomen genereert. Vervolgens huur, of koop ik de woning om er te wonen. Kan de Gemeente [Venlo] er iets tegenin brengen? Ik heb dan inmiddels een binding met de bedrijfsruimte die bij de woning hoort.

Dank U voor een antwoord.

Deel deze vraag

2 Reacties

2 Wat ik weet van dergelijke constructies rondom de wens een dienstwoning te bewonen , weet ik dat u moet kunnen aantonen dat u een normaal inkomen verwacht en bestendig, dus niet gering. U moet dat kunnen onderbouwen in de de aanvraag van de vergunning , daarnaast moeten uw bedrijfsmatige activiteiten in het bestemmingsplan niet verboden zijn .

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Bedankt alvast. Er mogen categorie 2 bedrijven gevestigd zijn.

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm