Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Betreft:
IOAW uitkering
Levensloop uitkering
Belasting teruggave

Goedendag.

Wij ontvangen een IOAW uitkering.
Tevens ontvangen wij dit jaar en volgend jaar een uitkering uit de z.g. Levensloop regeling.

Conform Het Algemeen Inkomensbesluit Socialeverzekeringswetten is een uitkering uit Levensloop vrijgesteld ( is geen overig inkomen ) en mag dus niet worden gekort op de IOAW uitkering.

Nu heeft de uitkerende instantie bij de verloning van de levensloop uitkering te veel loonheffing ingehouden en geen rekening gehouden met de arbeidskorting.

Dit wil zeggen dat wij t.z.t. bij de definitieve aanslag inkomsten belasting BELASTING gaan terug ontvangen. Als wij met de zorgkosten aftrek boven de drempel komen en áls wij aan voorlopige aanslag te veel voor de box 3 heffing betaald zouden hebben zouden wij ook hiervoor een deel belasting gaan terugkrijgen.

De gemeente heeft bij de aanvraag IOAW onder andere gevraagd of wij geld van de belastingdienst terug ontvangen. Is dat het geval dat willen ze de Beschikking voorlopige aanslag ontvangen ( ze vragen niet naar definitieve aanslag ).

Vraag : kan de gemeente dan blijkbaar toch de IOAW uitkering korten omdat wij de ( uit de levensloop te veel ingehouden loonheffing ) als restitutie waarschijnlijk in de toekomst gaan terug ontvangen.
Dit lijkt ons in tegenspraak met de uitdrukkelijke uitsluiting in art. 2.4 van levensloop in het inkomensbesluit.

Bovendien kan het geruime tijd duren alvorens de definitieve aanslag wordt opgelegd en dat zou dan betekenen dat je jarenlang in onzekerheid verkeert over de hoogte van de def. aanslag en dus over de hoogte van de terug te betalen IOAW


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag