Vraag

Beste lezer,
Het komt regelmatig voor dat ik voor de tijdsduur van één uur op een bepaalde locatie sta ingepland, bijvoorbeeld van 13.00-14.00 uur, en dat ik een half uur later op een andere locatie moet zijn, bijvoorbeeld van 14.30-17.30 uur. Het tussenliggende half uur van 14.00-14.30 uur wordt niet betaald door mijn werkgever (kinderopvang). Mag dit? Mijn werkgever mag het ook niet wegzetten als pauzetijd lijkt mij, omdat ik dan verplicht reistijd zou hebben in mijn pauze.
Graag zie ik een reactie tegemoet, alvast hartelijk dank daarvoor.

Deel deze vraag

2 Reacties

1 Nee, dit mag niet. enerzijds moet de werkgever per oproep minimaal 03 uur betalen. anderzijds kiest de werkgever ervoro u naar een andere lokatie te laten gaan. Dat is dan ook werktijd. Hij moet die uren uitbetalen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Minimaal drie uur uitbetalen geldt voor mij volgens mij niet, omdat ik een contact voor 20-27 uur heb. Maar zoals ik het begrijp geldt zelfs dan nog dat de werkgever de reistijd moet vergoeden.

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm