Vraag

Geachte meneer/mevrouw,

Maandag 9 november 2020 heb ik een auto gekocht bij een autohandelaar in Hillegom. Na een testrit heb ik een kort gesprek gehad met de verkoper. Die wist mij te vertellen dat het een goede auto is die altijd netjes is onderhouden. Dat was tenslotte waar zij voor stonden, goede auto’s verkopen! Over gebreken aan de auto heeft meneer mij niks verteld. Ik heb de auto betaald en ben trots en blij naar huis gereden.

Een week later op maandag 16 november krijg ik problemen tijdens het rijden. De auto levert na een rit van 40 kilometer een stuk minder vermogen. De turbo is er mee opgehouden en er komt rook onder de motorkap vandaan. Dit onder normaal gebruik van de auto.

Dinsdag 17 november heb ik er door een monteur naar laten kijken. Die weet mij te melden dat de auto een hele lijst aan gebreken heeft. Hevige olielekkage, meerdere storingen in en rondom de turbo en benzine lucht in de olie wat waarschijnlijk duidt op inwendige schade. Al met al een heel bedrag om te laten repareren.

Ik heb de auto voor 3900 euro gekocht met een kilometerstand van 204000. Sinds ik de auto in bezit heb is er nog geen 500 km mee gereden.

Nou is mijn vraag of ik de koop kan ontbinden of dat ik de reparatiekosten op de autohandelaar kan verhalen.

Ik heb contact gehad met de verkoper, maar die wou natuurlijk van niks weten. Was zonder garantie gekocht dus mijn probleem.

Graag hoor ik van u.

Met vriendelijke groet

Deel deze vraag

1 Reactie

1 U dient de verkoper eerst schriftelijk in gebreke te stellen om de gebreken kosteloos te herstellen. Het maakt in beginsel niet uit of u garantie heeft of niet. De verkoper dient ervoor zorg te dragen dat hij u een goede deugdelijke auto levert. Zeker gezien het feit dat hij meedeelt dat het een goede auto is zonder gebreken. Wilt of kan de verkoper hier niet aan voldoen dan kunt u de koop ontbinden. Mocht u hierbij hulp wensen, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm