Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb mijn huis (12 jaar oud) 2 manden geleden verkocht. 1 week na verhuizing in dit huis, nieuwe eigenaars laten mij weten dat er is een ‘ probleem’ met de riool omdat de stankdesksel wibbelt als de wc is doorgespoeld. Ze denken aan een riool verstopping, omdat lucht inzit, en vragen mij de kosten te betalen.
Als ik eigenaar was heb ik nooit geen probleem gehad met douchegoot, wc, riool etc... heb deze badkamer voor 4 jaar gebruikt zonder probleem.ik gebruikte geen stankdeksel so heb ik nooit zo een lucht geluid gehoord.
Wat moet ik antwoorden ? Is het mijn verantwoordelijkheid om dat te laten inspectren en mischien onstoppen als nodig of mischien laten repareren (afhankelijk van wat het is)?
Verkoop contract was een NVM overeenkomst.
Bedankt

Nee : u hebt de goede werking mogelijk wel gegarandeerd echter de problemen zouden ook kunnen veroorzaakt worden door verkeerd gebruik van de koper. Dat moet blijken na een onderzoek in principe op kosten van de koper. Vervolgens als zij kunnen bewijzen dat het riool is verstopt door uw toedoen, is het nog geen verborgen gebrek in de zin van de wet. Als koper u aanspreekt bij brief kan ik voor u verweer voeren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag