Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag,

Ik werk 15 uren per week als begeleider dagbesteding in de gehandicaptenzorg. Onze locatie gaan samenvoegen met een andere locatie. Alle medewerkers kunnen blijven maar gaan standaard minder werken dan hun contracturen. In mijn geval zal dat 14 minuren per maand zijn. Dat is 25% van mijn contracturen. Ander collega’s gaan zo’n 10% minuren per maand opbouwen. En 1 bouwt 1 plusuur mee maand op. Er zit in mijn ogen geen balans in dit rooster. Mag dit?
Volgens mijn leidinggevende zijn we werkzaam voor een organisatie en mogen we dan ook overal ingezet worden om onze minuren weg te gaan werken. Ivm mijn gezin heb ik er bewust voor gekozen om 2 dagen per week te werken. Maar op deze manier word ik straks bijna verplicht om volledige weken te draaien om de minuren weg te werken. Mag de werkgever dit van mij/ons verlangen?

In principe neit. In dit geval geldt het Mammoet/Stoff criterium van de Hoge Raad:
1. is de wijziging redelijk? Zo ja,
2. is het redelijk dat u deze wijziging accepteert?
Pas geleden is een heel boek over deze materie uitgekomen. Het is dan ook goed voor verdere informatie contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat *(lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag