Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij zijn een VVE van 3 portiekwoningen. De bovenste woning op de 2e verdieping is onlangs verkocht met onze toestemming voor een dakopbouw met dakterras. De tekeningen zijn gemaakt met omgevingsvergunning en nu is het werk begonnen.
Mijn vraag als bestuurder is het volgende:
- de bestaande dakbedekking met grind is ruim 30 jaar oud, maar kan mogelijk nog jaren mee.
-als nu het terras wordt aangelegd, bv. op houten vlonders lijkt het mij verstandig om nu toch een nieuwe dakbedekking aan te brengen (zonder grind), zodat er in de toekomst voorlopig geen vervanging nodig zal zijn.
-maar wat de kosten betreft vindt ik dat de terraseigenaar meer dan 1/3 van de vernieuwing moet bijdragen, mede omdat het nu een gebruiksruimte wordt. Mijn voorstel is 1/2 deel, dat lijkt me minimaal.

Feitelijk is dat het geval als de grind door het gebruik eerder vervangen zou moeten worden omdat het functioneel is voor het dak van de VvE. Ik neem aan dat het terras althans haar aanleg is geregeld door een overeenkomst van gebruik of vestiging van een erfdienstbaarheid. In dat soort documenten kunt u de regels eisen van de kosten eenmalig of terugkerend. Neemt u anders even contact op per e-mail? Mogelijk spelen in verband met de privaatrechtelijke toestemming en kostenverdeling en aansprakelijkheidskwesties meer zaken?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag