Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Onlangs hebben mijn partner en ik een huis gekocht. De sleuteloverdracht zal 18 jan 2021 plaats vinden. Nu wil de verkoper de overdracht 3 maanden later plaats laten vinden op 19 april 2021.

Wij hebben inmiddels al onze afspraken al staan met o.a. aannemer dus wij willen niet dat de overdracht later plaats zal vinden iv.m extra kosten.

In de koopovereenkomst staat ook dat 18 januari de akte van levering zal passeren of zoveel eerder of later als partijen tezamen nader overeenkomen.

Hieruit maak ik op dat als wij niet akkoord gaan met een andere datum dat de akte van levering 18 januari zal moeten plaats vinden.

Wij hebben het huis zonder makelaar gekocht dus mijn vraag is nu staan wij in ons recht en kunnen wij 18 januari aanhouden als datum?

Welke stappen kunnen wij verder zetten als verkoper zich niet aan de overeenkomst houdt en bijvoorbeeld niet het huis verlaat op 18 januari?

Dit is nog geen vaste leverdatum ( fatale termijn) maar een indicatie . De tijd welke partijen elkaar gunnen zal rondom die periode moeten liggen in een redelijke termijn. April is ruim later dus u zou verkoper kunnen manen zijn verplichting na te komen dus dat is leverdatum 18 januari of aanhoudende een redelijke afwijktermijn. Zijn er nu ook geen voorwaarden die u samen hanteert bij de koop van het huis ?

Beoordeel dit antwoord:

U kunt, behoudens andere afspraken, de datum van 18 januari aanhouden ook al hebt u de woning zonder makelaar gekocht. Indien verkoper toch niet aan deze datum wilt houden dan kunt u hem in gebreke stellen en schadevergoeding vorderen. U doet er verstandig aan tijdig juridische hulp in te schakelen hiervoor. Neemt u desgewenst direct contact met mij op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag