Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo!

Mijn man heeft in 2001 een huis verkocht. In 2014 hebben wij dit huis verkocht. In de tussentijd is het wederom tweemaal verkocht.

In het koopcontract van 2001 staat dat er geen septic tank aanwezig is. In ons verkoopcontract staat dit derhalve ook vermeld.

De huidige eigenaren van het huis hebben (stank) overlast met de wc en nu blijkt er toch een septic tank aanwezig te zijn. Ze willen de kosten voor het verwijderen en het aansluiten op de riolering op de vorige eigenaren verhalen.

Zijn wij verplicht hieraan mee te betalen? Wij zijn nooit op de hoogte geweest van een septic tank en hebben dit ter goeder trouw ook aangegeven in ons verkoopcontract. Zijn wij juridisch nu wel aansprakelijk?


Met vriendelijke groet,

Zijn de huidige bewoners ook de kopers van uw huis of ligt er een verkoop tussen, dat is me nog niet duidelijk. Koper lijkt zich te beroepen op een verborgen gebrek echter dat is het niet zonder meer als hij gewoon in het huis kan blijven wonen . Ook is van belang of er voorafgaande de koop onderzoek is geweest en hoe de bepalingen luiden van het verkoopcontract . U mag mij ook direct contacteren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag