Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn pleeg dochter van 16-12-1993 heeft sinds 13 augustus 2019 een zoontje, en de vader, waar ze sinds 15 september 2019 mee is getrouwd blijkt hele hoge schulden te hebben bij de belastingdienst. Deze heb ik met hem en de belastingdienst opgelost, welke bij mij bijna zijn afbetaald. ""Dit zou hem nooit weer gebeuren""
Lang verhaal kort weer mega schulden met aanmaningskosten ed welke allemaal gevonden zijn achter zijn bed. Pleegdochter heeft vertrouwen volledig verloren dus wilt scheiden.
Zij werkt 10 uur per week, hij 32 uur per week met schamel salaris. En hoe nu verder

Om een verzoekschrift tot echtscheiding in te kunnen dienen bij de rechtbank, heeft uw dochter een advocaat nodig. Haar inkomen zal vermoedelijk aan de lage kant zijn. Zij kan dan in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand naar verwachting. Dan betaalt zij zelf een bepaald bedrag als eigen bijdrage aan de advocaat plus nog wat bijkomende kosten zoals het griffierecht dat de rechtbank daarvoor in rekening brengt. In de echtscheidingsprocedure kan dan vervolgens ook worden gekeken naar wie er in de woning kan blijven, eventuele alimentatie en de verdeling van het eventuele huwelijksvermogen, waaronder ook de schulden. Mogelijk kunnen de kosten van de advocaat en het griffierecht vanuit bijzondere bijstand weer aan uw dochter worden vergoed zodat het haar per saldo dan niets kost. Desgewenst kan zij contact met mij opnemen. Ons kantoor werkt landelijk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag