Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


ik heb een dochter van 4, ze is vaak mij bij, elke dag haal ik haar op van de creche rond 1700, 3 van de 5 werkdagen eet ze met mij mee. 1900 gaat ze dan naar haar moeder en elk weekend zaterdag 1600 tot maandag 1900 bij mij. we wonen apart.
Haar moeder is vorige week dinsdag onwel geworden, wat er precies is weet ik niet. wilt ze ook niet zeggen, na vragen
Ik zat vast met werk maar heb de zorg van onze dochter op mij genomen. Alhoewel ik vast liep in de ochtend omdat ik eerder begint dan dat zij naar school moet.
De moeder is in de tijd dat ik haar ken vaker onwel geweest, onverklaarbaar door medici, dat vertelde ze me erover in ieder geval. Op werk, in de auto, buiten...
Ik heb niet het gevoel dat ze zelfstandig voor onze dochter kan zorgen, maar ik heb geen gezag, maar wel erkenning. Ze is nu sinds woensdag vertrokken naar familie in groningen en heb me dochter sinds die tijd niet gezien.
Ze is niet naar school geweest en contact met haar moeder loopt zeer stroef.
Die kleine weghouden is iets wat ze al vaker hebben gedaan als iets niet volgens hun wil gaat en loop nu weer tegen zoiets. Nu omdat ik aangaf dat ik in de ochtend niet uitkwam, volgende dat wel kunnen regelen met me werk, maar toen was ze al vertrokken.
De ambulance personeel heeft een melding gemaakt bij veiligthuis. Waarom weet ik niet, maar ze hebben in ieder geval meegekregen hoe ze tegen mij tekeer gaat. Er wordt niet humaan met het gezag omgegaan....wat moet ik doen. Ik heb het gevoel dat gezamenlijk gezag dit inhumane gaat stoppen, maar ze weigert te tekenen en geeft er geen reden voor. Terwijl ik er echt voor me dochter ben. Als ik er te veel over vraag wordt het zien van me dochter beperkt. Ze wilt nog steeds niet zeggen wanneer ze terug komt, aan veilig thuis had ze vorige week gezegd dat me dochter maandag 30/11 zeker op school zou zijn...dat is tot nu toe niet zo en verwacht langer weg te blijven. Ik heb al eerder samen een omgangsregeling in elkaar gezet met haar, maar ze houdt zich eraan, wanneer het haar schikt.
Ik hoop dat u mij hierin kan adviseren, ik ben al sinds de geboorte van me dochter aan het strijden hiervoor, maar kom niet ver, omdat ik van advocaten, bedragen hoor die ik niet heb voor een gerechtelijke procedure.
Ik heb echt hulp nodig!

De situatie die u schets komt vervelend over. Als mevrouw geen toestemming geeft aan u om ook met het gezag te worden belast, zal daar een verzoekschrift voor moeten worden ingediend bij de rechtbank. Dat kan alleen middels gebruikmaking van een advocaat helaas. Het hangt van de hoogte van uw inkomen af of u voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komt of niet. Als dat zo is wordt er aan u een vast bedrag opgelegd als eigen bijdrage voor de advocaatkosten. Is uw inkomen te hoog, dan zult u het uurtarief van de advocaat moeten betalen. Mogelijk heeft u een rechtsbijstandsverzekering die bereid is de kosten te dekken. Als er zorgmeldingen worden gedaan over uw dochter en/ of haar moeder, is het wel van belang dit te gaan regelen. Als u als ouder geen gezag heeft, wordt u namelijk niet volledig betrokken indien er (als onderzoek uitwijst dat dat wenselijk zou kunnen zijn) bijvoorbeeld verzoeken tot ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing van uw dochter (mogelijk naar uzelf toe) zouden worden ingediend bij de rechtbank. Desgewenst kunt u hierover contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag