Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Beste mevrouw, heer,

Wij hebben een huis op het oog met een bedrijfspand met twee verdiepingen (enkelbestemming "bedrijf art 3" of "wonen").

Wij willen in het pand op het eerste verdieping (schuur/werkplaats) hobbymatig gebruiken (met bestemming "wonen") voor het vervaardigen van hout artikelen en tweede verdieping willen wij gebruiken als woning voor onze zoon.

Echter zijn er een aantal vraagstukken:

1) Er is geen definitie van het woord "wonen" in het bestemmingsplan. Naar mijn mening is het gewoon toegestaan om binnen het pand een schuur/werkplaats te realiseren voor mijn hobby (krijg er geen geld voor alleen vergoeding van gebruikte materialen) en op het tweede etage gaat mijn zoon wonen (maakt ook gebruik van werkplaats/schuur).

2) Bij de bestemmingsomschrijving "Bedrijf" lees ik wel dat het "niet toegestaan" is om artikelen te vervaardigen in het pand. Moet ik hier rekening mee houden? (Het is hobbymatig en wij willen kiezen voor bestemming "wonen")

3) De eigenaar van het pand gebruikte het pand als bestemming "bedrijf". En die gaf aan dat er niet gestookt mag worden, omdat het niet voldoet aan de milieu eisen. (Bij het stoken zorgt het voor rookoverlast en stank) Ik heb begrepen als je het pand als "wonen" gebruikt dat het wel is toegestaan van de Gemeente wel of geen overlast.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

U wilt het pand dus gebruiken enkel voor wonen met hobbymatige activiteit? Als wonen niet staat gedefinieerd moet aansluiting worden gezocht bij de maatschappelijke betekenis ervan. Is er hier geen sprake van een dienstwoning? Want in dat geval kunt u er wonen als er een bedrijf aan gekoppeld is. Of misschien vrijstelling verzoeken via het bestemmingsplan of wet . Ik kan uitgebreid onderzoek doen in het vigerend bestemmingsplan wet en rechtspraak op al uw vragen , neem dan contact met mij op via de direct contact knop.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag