Vraag

Mijn ex-man heeft mijn ter verevening pensioen op zijn eigen bank gestort gekregen omdat hij dit verzuimd is te regelen na scheiding. Hij weigert mij de helft bruto over te maken en heeft dit geld al vanaf aug 2020 in zijn bezit.
Via een advocaat heeft hij mij dit op 5 nov 2020 laten weten plus de bedragen. Nu heeft hij op 30 nov een netto bedrag over gemaakt zodat ik we twee keer belasting over kan betalen omdat ik nog geen 65 ben. Ik
Heb geen idee hoe hij aan dit bedrag komt. Zijn advocaat mag van hem op geen enkel vraag of mail van mij reageren ze is enkel een doorgeefluik.
Mag dit? Ik noem dit geestelijke mishandeling .
Ik heb het geld terug gestort en per ongeluk 20 teveel ook dit betaald hij niet terug.
-Ik heb het recht op bruto uitbetaling toch ?
- een gerechtelijke procedure kost tijd, mijn ex wil ik afdwingen mij iedere 23ste vd maand het bruto bedrag aan mij over maken, dan een dwangsom als hij dit niet doet.
Wat zijn mijn rechten ? Ik heb een convenant waarin duidelijk staat dat ik recht op helft heb.
We zijn in 2008 gescheiden en heeft vergeten “dit te regelen ik had nergens verstand van zeker niet van pensioenen hij wel. De pensioenen die hij later in de zaak heeft opgebouwd middels lijfrente heeft ie niet “ vergeten” zichzelf toe te eigenen.
Wat moet ik doen om mijn rechten te halen?
Hij heeft al een groot deel vd zaak en weigert dus mijn deel over te maken. Hij is weer getrouwd en ze hebben het zeer goed.
Wat kan ik doen ?

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Er zit niets anders op dan een jurist of advocaat een sommatiebrief te laten opstellen , u hebt recht op bruto bedragen. Als uw ex man niet nakomt na die aanschrijving kunt u direct naar de deurwaarder voor beslag bijvoorbeeld. Ik kan u wel hiermee op weg helpen, zowel met de aanschrijving als het vervolgtraject.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm