Vraag

Ik heb ontslag genomen op 27 November 2020, volgens mij moet ik dan de maand november en december uitwerken en kan ik 2 januari beginnen bij mijn nieuwe werkgever. Mijn werkgever wil echter dat ik ook de maand januari nog bij hem werk. Ik heb een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en werk er nu 12 jaar vast. Er is geen CAO maar een zelf opgestelde arbeidsvoorwaarden regeling waarin dit ook in staat dat ik 2 maanden moet uitwerken. In mijn arbeidsovereenkomst staat niets over die arbeidsvoorwaarden regeling. Mijn werkgever heeft in de 12 jaar dat ik er werk iedereen met 1 maand uitwerktijd laten vertrekken. Voor mij heeft hij niet snel een vervanger dus ik moet 2 maanden blijven. Kan ik hier onderuit komen?

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Uw wettelijke opzegtermijn is 01 maand. Men mag van de wettelijke opzegtermijn afwijken. In dat geval moet de opzegtermijn van de werkgever dubbel zo lang zijn. Zou uw opzegtermijn 02 maanden zijn, dan is die voor de werkgever 04 maanden. Dat moet dan ook in de arbeidsovereenkomst staan. Staat dat niet in het contract, dan geldt de wettelijke opzegtermijn. De Hoge Raad heeft daarover kort geleden een uitspraak gedaan.

Zeer waarschijnlijk geldt voor u dus een opzegtermijn van 01 maand en kunt u per 01/01/21 bij de nieuwe werkgever beginnen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm