Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Huurder weigert zich in te schrijven in BRP.

Ik verhuur particulier een appartement aan een persoon. Deze persoon heeft ivm prive-situatie haar redenen om zich niet te vestigen op het adres waar zij nu woont, maar om zich ingeschreven te laten staan op haar vorige adres (eigen woning).

Als huurder wil ik graag/eis ik dat zij zich vestigt en inschrijft in de BRP van de gemeente. Zowel voor de heffingen als regelgeving wil ik dat dat in orde is.

Ik kan over zulke casussen amper iets vinden op het internet, het lijkt bijna niet voor te komen.

In het huurcontract is opgenomen dat de huurder nadrukkelijk domicilie kiest op het adres van het gehuurde., in feite voldoet zij hier dus niet aan. De huurster heeft momenteel een contract voor bepaalde tijd.

Wat zijn mijn rechten als verhuurder om een inschrijving te eisen, en wat kunnen de consequenties zijn (voor verhuurder) wanneer dit niet gedaan wordt?

Huurder is in gebreke wat betreft haar verplichting zich in te schrijven op het woonadres, zoals de wet voorschrijft. Zijn de gevolgen geregeld van een niet nakoming als deze in de overeenkomst? Kunt u bijvoorbeeld ontbinden om die reden ? Dan nog zal een rechter toestemming moeten geven : het feit dat huurder zich niet houdt aan bepaalde verplichtingen, zelfs al druisen ze tegen de wet in, hoeft nog geen gerechtvaardigde reden te zijn tot ontbinding. Zeker niet in deze tijd. Ik weet daarom niet of u uw gelijk zal krijgen. Wel kunt u huurder aanschrijven zich in te schrijven en een termijn gunnen dit alsnog te doen. Mogelijk lijdt u schade door de niet nakoming. dan raadt ik u aan een jurist een brief te laten opstellen. U mag mij altijd direct benaderen voor meer informatie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag