Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Aankoop dienst.

Wij hebben woensdag 2 december om 14.00 een dienst afgesloten. Dit betreft het plaatsen van een airco. Bij nader inzien is de prijs dusdanig hoger dan bij concurrenten dat wij van de dienst willen afzien. Het gaat hier om 7000 euro waar we over praten.

3 december 11.00 heb ik schriftelijk laten weten van de aankoop af te willen zien. Het bedrijf stelt mij dat dit niet meer kan. Wel kunnen ze alles annuleren met 50% annuleringskosten zoals in op de kleine lettertjes staat.

Mijn vraag is of dit zomaar mag? Kleine lettertjes hebben wij nooit kunnen lezen. Dit is ons tijdens de ondertekening niet laten zien. Tevens vind ik 50% wel erg veel voor iets wat nog niet geleverd is en binnen 24 uur is opgezegd. Het lijkt mij niet dat het bedrijf zoveel kosten heeft gemaakt. Het zou overigens pas volgend jaar uitgevoerd worden..

Wat kan ik hier het beste doen?

Gr,
Robin

De annuleringskosten lijken mij in dit geval ook veel. In beginsel gaat het bij een zakelijke transactie (daar ga ik van uit) om de algemene voorwaarden die van toepassing zijn tussen partijen. Wanneer u deze niet hebt ontvangen kan dit over het algemeen buiten beschouwing worden gelaten. U zult dan op grond van redelijkheid en billijkheid in onderlinge overeenstemming tot een akkoord moeten komen. Maar zoals gezegd is 50% teveel. Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, dan kunnen wij u bijstaan in deze zaak. Neemt u desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag