Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Kan er door de deurwaarders beslag worden gelegd op de inboedel en financiën van de ouders van een zoon?

Kan er door de deurwaarders beslag worden gelegd op de inboedel en financiën van de ouders van een zoon (31-08-1980) en in principe dakloos is, maar al anderhalf jaar inwonend is (per adres) bij de ouders.
De zoon zit in een vecht-scheiding waardoor in de financiële schulden en in afwachting van een gerechtelijke uitspraak.
Als de uitspraak is geweest over de definitieve scheiding en met name over het financiële gedeelte, kan mijn zoon zich gaan concentreren op het zoeken naar woonruimte, afhandelen van de schulden en uitgeschreven worden op het adres van zijn ouders.
Op dit moment staan we met z'n allen met de rug tegen de muur! en kunnen geen kant op.
Graag een snelle reactie van u kant, met wat te doen.

Met vriendelijke groet,

Niet op uw afgescheiden vermogen op een bankrekening op naam maar mogelijk is beslag op roerende zaken. U moet dus zorgen dat de roerende zaken van uw zoon staan benoemd in een gebruiksovereenkomst en op een afgesloten plek staan bewaard, en dat u uw eigen spullen de eigendom daarvan kan aantonen waaronder bewijsstukken als facturen en garantien op naam. U dient wel te beseffen dat onverplichte rechtshandelingen voorafgaande een beslag terug gehaald kunnen worden. Bijvoorbeeld een onverplichte overmaking van geld tussen bankrekeningen indien een schuldeiser wordt benadeeld.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag