Vraag

Beste,

Ik weet niet goed waar ik moet beginnen het is heel complex.
Mijn familie heeft een familiebedrijf waar ik met mijn broer en ouders in werk. Mijn kleinere broertje werkt hier niet meer vanwege dat dit 3x eerder niet goed gegaan is in het verleden.
Ik heb zelf geen goede band met mijn broertje, hij zit vaker in zijn vrije tijd aan de drugs en heeft mij al meerdere malen in elkaar geslagen, heb mij hierbij wel verweerd, waardoor ik al 2x eerder melding heb gemaakt bij het politiebureau. Maar nog geen echte klacht heb ingediend omdat hij mijn broertje is ( 28 jaar ).
Nu zijn mijn ouders op vakantie geweest en is er weer een iets voorgevallen waardoor hij mij op mijn werk ( want hij woont boven onze familiewinkel) heeft aangevallen. Dit keer heb ik mij niet verweerd omdat ik de laatste keer heb duidelijk gemaakt dat als hij mij nog 1x zou aanvallen ik een klacht ga indienen bij de politie. Ik heb in het ziekenhuis gelegen met een gebroken voet en een gebroken neus en minimaal 5 weken arbeidsongeschikt geweest.
De klacht is ingediend en alle documenten en verslagen van mijn verwondingen zijn binnengebracht. Hij is ook naar mijn huis gereden en heeft een ruit thuis ingeslagen met een hamer en heeft mij, mijn vriendin en broer bedreigd zijn eigen leven te nemen en die van mij hierin mee te nemen.
Nu is er een onderzoek gestart waarbij ik, mijn broer, broertje en vader op verhoor zijn moeten gaan bij de politie en er zou een rechtszaak komen waarbij in nadrukkelijk heb gevraagd, niet voor een boete maar zodat hij verplicht geholpen moet worden met zijn mentale toestand, want ik vrees ook voor mij en mijn gezin omdat hij zwart ziet op zo een momenten. (ik verwacht over 8 weken mijn eerste kindje)
Nu wordt ik door mijn familie onder druk gezet en gechanteerd dat ik mijn eigen broertje heb aangegeven bij de politie en dat ze dit zelf allemaal willen op lossen in de familie en geen rechtszaak willen. Aangezien ik dit al zo vaak heb meegemaakt met mijn broertje is dit de druppel geweest en het is dit keer te ver gegaan dus ik wil wel zeer zeker dat er iets mee gedaan wordt. De situatie is niet uit te houden met mijn ouders, er is iedere dag ruzie, wordt iedere dag gechanteerd dat als ik de rechtszaak of de klacht niet intrek ik mijn baan verlies, mijn ouders verlies, staan iedere dag op mijn werk ruzie te maken. Wat kan ik hiermee doen? ik wil dat het allemaal stopt, maar ik wil ook dat mijn broertje hulp krijgt aangezien hij dit niet vrijwillig wil, mijn ouders hem alleen maar beschermen omdat ze bang zijn dat het meer achteruit gaat met hem als ze hem niet helpen. er moet wat gebeuren en ik wil dat het op papier met een soort contract komt te staan als dat kan zonder rechtszaak? hoe pak ik dit het beste aan.

Mvg Klaas

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Ik denk dat u het goed doet, u kan ook wegens deze situatie vervroegd met verlof gaan als u de zwangere bent, dat is me niet duidelijk. Het doet u allemaal geen goed nu en dat kan verkeerd eindigen. Wat er tot nu toe is gedaan of nagelaten heeft in ieder geval ook geen zoden aan de dijk gezet.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm