Vraag

Is het strafbaar als je een "gezamenlijke" auto zonder toestemming meeneemt?

Partners zijn uit elkaar. Scheiding is nog niet in gang gezet.

Auto staat op naam van de zaak van hem. Zij heeft in 3 maanden voor €800 aan bekeuringen gereden en voor €2800 aan schade. Hier weigert ze ook maar iets van te betalen.

Zij heeft persoonlijke eigendommen (ook van hem) verpand en van dat geld een auto gekocht. Hierdoor heeft hij besloten dat de auto dan niet meer voor haar beschikbaar hoeft te zijn om de kinderen te vervoeren.

Hier is zij het niet mee eens en is op een avond naar de woning gekomen (zijn week met kids) vlak voor de overdracht en wilde toen de auto stiekem meenemen.

Mag dit?

Deel deze vraag

1 Reactie

Het betreft kennelijk een vervelende situatie. Het is onder deze omstandigheden verstandig om op korte termijn een advocaat in de hand te nemen die de echtscheidingsprocedure kan opstarten. Vooruitlopende op de echtscheidingsprocedure kan er door de advocaat ook een voorlopige voorzieningen procedure aanhangig worden gemaakt. Daarin kan ook worden bepaald wie nu de beschikking over de auto, maar bijvoorbeeld ook over het huis, zal hebben. Ik lees dat er ook kinderen zijn. In die procedure kan ook worden bepaald bij wie de kinderen voorlopig zullen verblijven en kan er eveneens een voorlopige omgangsregeling worden bepaald. Desgewenst kan de betreffende persoon contact met mij opnemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm