Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag een werkgever mij minder laten werken als in mijn contract 25 uur per week is gegarandeerd?

Mevrouw werkt bij **, mevrouw moest gisteren zijn bij de vestiging in **, maar heeft ze verslappen. Mevrouw heeft gemeld dat bij haar menager, waarop de menager heeft erg boos gereageerd en zei, dat ze tot zondag thuis moest blijven en krijgt ze ook niet uitbetaald.

Echter mevrouw wou graag gaan naar haar werk hier in ** maar dat was haar ook verboden.

Mevrouw heeft 25 uur contract gegarandeerd, maar mevrouw werkt soms 12 uur per dag. Ook op zaterdagen, zondagen en feestdagen....

Wat is het nu mogelijk en wat zijn de rechtlijnen voor mevrouw, waar heeft mevrouw recht op?

En of dit de juiste manier is om als menager de werknemer zo aan te spreken ?



Graag wil ik een advies van u...



In afwachting van uw antwoord,



Met vriendelijke groet,

Als niet is gewerkt en de reden daarvan is te wijten aan de werknemer, dan heeft de werknemer over die tijd geen recht op loon. De werkgever kan de werknemer in dat geval niet het recht ontzeggen om gedurende een bepaalde tijd niet te mogen werken als een soort straf (en daardoor over die tijd ook geen loon betalen). Indien de werknemer meer uren werkt dan contractueel overeen gekomen, heeft hij in beginsel recht op betaling van die meeruren.
Deze werknemer zou zich z.s.m. beschikbaar moeten houden voor de arbeid en aanspraak moeten maken op het loon dat daarbij hoort (schriftelijk/aangetekend). Indien verder sprake is van achterstallig loon zou dat gevorderd moeten worden (vermeerderd met vertragingsvergoeding en wettelijke rente). Als u wilt overleggen, ben ik bereikbaar.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag