Vraag

Ik ben al langere tijd na aan het denken om een accessoire te ontwikkelen wat bedoeld is voor een product van een specifiek merk. Het desbetreffende merk biedt deze accessoire ook aan alleen ik denk dat ik dat ik een mooier en beter product kan neerzetten. Mits ik genoeg zaken wijzig aan dit product mag ik dit dan aanbieden? Als voorbeeld kan je denken dat ik een bijvoorbeeld een uitlaat ontwikkel wat specifiek past op een Volkswagen. En als het mag, op hoeveel punten moet dat product dan minimaal gewijzigd zijn tov het origineel? Alvast bedankt voor jullie reacties.

Deel deze vraag

1 Reactie

Er zal niet snel sprake zijn van een nieuw werk als u een origineel aanpast in de zin van de Auteurswet. Ook moet u bedenken dat garantie wordt gegeven als de end user alleen originele onderdelen gebruikt. Merkenrechtelijk kan het zijn dat u ook inbreuk maakt zowel op de naam als het model . Wenst u een volledig uitgewerkt rapport met betrekking uw specifieke vragen dan mag u mij direct benaderen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm