Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geen contact en omgang met het kindje, welke stappen kunnen ondernomen worden?

Een vriend van mij wordt vader .nu heeft zijn vriendin (nu ex) al het contact verbroken ze werkt samen met haar moeder om straks al het contact tegen te houden. De vader mag dus straks geen contact en omgang hebben met het kindje. Ze is uitgerekend voor in april. de vader wordt nergens bij betrokken . Kan hij nu al naar een advocaat om iets in gang te zetten of niet? Hij wilt de verantwoording nemen voor de kleine maar zijn ex en ex schoon moeder houden dit tegen.

Geachte heer , mevrouw,

Uw vriend heeft recht op omgang met zijn kind . Hij is ook verplicht om kinderalimentatie te betalen . Het is mogelijk om te verzoeken dat hij ook het gezag krijgt over zijn kind.
Het lijkt mij slim om de moeder te berichten op welke rechten uw vriend een beroep wil doen.

Voor een toelichting -zonder kosten- kan uw vriend rechtstreeks contact met mij opnemen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het kind is nog niet geboren. Er is al aan de moeder doorgeven dat de vader straks de verantwoording wil en ook voor het kind wilt zorgen. Moeder houdt alles af en heeft vader geblokkeerd en heeft aangegeven niks meer met hem te maken wil hebben.
Schoonmoeder is helemaal erg dominant en beweerd dat hij de vader niet is maar dit is wel zo. Erkenning is ook niet geregeld nog bij de gemeente. Wat kan hij op dit moment nog doen?


Zoals gezegd schriftelijk kenbaar maken dat als vader alle verantwoordelijkheid wordt genomen . De schoonmoeder heeft geen enkel recht en kan alleen haar dochter beïnvloeden.

Beoordeel dit antwoord:

Hij kan bij de rechtbank een verzoek indienen zodat hij het kindje alsnog kan erkennen als de moeder van het kind daar niet alsnog aan mee zou willen werken. In die procedure kan ook om gezag over het kind en om omgang met het kind worden gevraagd. Ik doe veel van dit soort zaken. Desgewenst kan meneer contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag