Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe kan ik grond in eigendom verkrijgen?

Ik heb een huis waarvan de oprit en de garage op grond staat van iemand die allang dood is. De garage en het huis heb ik gewoon gekocht. Ik weet dat dit zo ook al in 1978 is gekocht op deze manier door mijn ouders . Hoe kan ik deze grond in eigendom krijgen.

Het lijkt erop dat er iets mis is gegaan met de aankoop van de garage plus oprit ? Zijn er nog erfgenamen die u nu aanspreken op het gebruik? Is er een akte opgemaakt destijds en heeft u die nog , De akte zou alsnog kunnen worden ingeschreven in het kadaster .

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

In 1978 hebben mijn ouders deze woning gekocht met garage en oprit. In 2006 heb ik deze woning overgenomen . Nu blijkt dat de oprit en een deel van de garage niet op eigen grond staat . De man van wie deze grond was is waarschijnlijk al ca 50 jaar geleden overleden en er heeft ook nooit iemand aanspraak op gemaakt . Het gaat ook om grond waar niemand wat aan heeft alleen als ik mijn huis ga verkopen wil ik dit graag goed geregeld hebben


Uw ouders hebben dan niet ter goeder trouw grond gekocht plus toebehoren als destijds de informatie die u nu geeft, ook duidelijk was . Meestal kadastraal onderzoek. Dat laatste geldt natuurlijk ook voor de verkopende partij. Nu niemand een beroep doet op de eigendom zou de erfgrens opnieuw bepaald kunnen worden. Er is dan sprake van verjaring , mogelijk ook naar oud recht, in ieder geval op 2012 naar nieuw recht waardoor u alsnog de eigendom verkrijgt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag