Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Kan de gemeente ons zomaar op straat zetten?

Beste jurist,

Ik heb een vraag.

In Oktober 2020 ben ik met mijn 2 kinderen in een huurhuis gaan wonen in Vorstenbosch.

De vorige bewoner was opgepakt wegens bezit van Drugs en wapens.

Wij zijn daarna in dat huis gaan wonen.

6 weken later kregen wij een brief van de gemeente dat het pand op slot zou gaan.

de verhuurder heeft daar bezwaren op geschreven en ik ook.

Nu zegt de gemeente dat ik er nu uit moet en dat het pand op slot moet voor een jaar per 1-3-2121

Kunnen ze ons zomaar op straat zetten?

U bent belanghebbende bij het besluit het pand te sluiten, dus bezwaar maken bijvoorbeeld wat u heeft gedaan. Uw verhuurder had de woning niet zonder meer opnieuw moeten verhuren nu hij een handhavingsactie kon verwachten van de gemeente. De woning in weerwil van die kennis verhuren zou een wanprestatie opleveren. Het traject van bezwaar , is daar al een beslissing op gekomen want dan kunt u beroep overwegen of een uitspraak van de kort geding rechter ( een voorlopige voorziening ) dat de maatregel tijdelijk schorst .

Beoordeel dit antwoord:

de verhuurder is op grond van de huurovereenkomst verplicht u huurgenot te verschaffen. u moet de verhuurder hierop wijzen en schadevergoeding vorderen nu de verhuurder zijn verplichtigen niet meer kan nakomen als het pand op slot gaat. ook kunt u de verhuurder verzoeken / sommeren u een andere passende woonruimte aan te bieden.

verder inderdaad als belanghebbende bezwaar aantekenen en in kort geding - een voorlopige voorzieningen procedure - de rechter verzoeken het schorsingsbesluit te schorsen in afwachting van de beslissing op bezwaar.

en daarnaast , als de verhuurder geen andere passende woonruimte aanbied, een kort geding richting de verhuurder starten en de rechter verzoeken dat de verhuurder gehouden is u passende woonruimte te verstrekken binnen een termijn van x dagen onder verbeurte van een dwangsom.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag