Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag je een studie tussentijds stopzetten?

Beste mevrouw/meneer,

Doormiddel van deze brief wil ik uw aandacht vragen voor het volgende.

In juli 2019 ben ik begonnen met een studie bij een opleiding. Helaas was de studie niet te combineren met mijn werk en ik moest de studie tussentijds stop zetten. Hier reageerde de opleiding negatief op en gaf aan dat opzegging van een studie 1 keer per jaar kan, en dan alleen 2 maanden voor einde van het studiejaar. Uitgaande van mijn inschrijfdatum. Ik heb de klantenservice van de opleiding ook gebeld en online een klacht ingediend, waarop ik hetzelfde antwoord kreeg.

Ik vraag mij af of dit wettelijk is en of je als klant geen rechten hebt. Inmiddels ben ik mijn baan ook kwijt door corona en is het voor mij inmiddels onmogelijk om de kosten een jaar extra te dragen.

Ik hoop dat u naar aanleiding van het bovenstaande mij duidelijkheid kunt geven wat mijn rechten en plichten zijn.

Met vriendelijke groet,

Ja maar de opzegging en de reden houden geen verband met corona. Wel kunnen betalingsproblemen die het gevolg zijn van Corona reden zijn om soepeler om te gaan met betalingsregelingen.

Over elke opzegging tussen een cursist en een studieopleider geldt dat de eerste de opdracht altijd kan intrekken onder betaling van de werkelijk geleden schade.,bijvoorbeeld gederfde winst. Daar valt dus niet onder niet ontvangen of niet gebruikt studiemateriaal want dat kan teruggestuurd worden , verder moet uw plaats niet zijn ingevuld door een ander immers dan lijdt de opleider geen schade .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag