Vraag

Geachte heer/mevrouw,

Gisteren hebben wij een lekdetentie bedrijf gebeld om een afspraak te maken voor het lek in ons huis op te te sporen. Er werd een afspraak gemaakt voor 14 Jan. Vandaag per toeval vinden wij het lek dus wij annuleren de afspraak. In de bevestiging staat dat indien wij voor 8 uur 12 Jan. Hadden geannuleerd het kosteloos was. Nu hebben wij om 8.49 uur vandaag de afspraak geannuleerd per mail. Zij gaan ons nu 50% van het starttarief incl. Btw een factuur sturen. Het starttarief is 356,95 incl. Btw. Dit zou betekenen dat wij €178,46 zouden moeten betalen voor een dienst die wij niet hebben gehad. Mag dit zomaar ? dit is een behoorlijk bedrag. Ik snap dat er bij een annulering evt. Voorrijkosten worden berekend.. maar dit vindt ik toch wel een behoorlijk bedrag..

Deel deze vraag

2 Reacties

1 Dat is wel een zeer onredelijke opstelling van dit bedrijf. Ik neem aan dat de regel van annuleren in hun voorwaarden wordt genoemd, dan is deze vernietigbaar of wordt vermoed onredelijk bezwarend te zijn omdat de opgevoerde kosten door annuleren nu geheel worden bepaald door het bedrijf. Strikt genomen mag een consument de opdracht intrekken ten aller tijde maar is hij gehouden de kosten te vergoeden die de opdrachtnemer werkelijk mist en dus schade lijdt. U weet nu op dit moment niet of een andere opdracht ingeboekt kan worden en per saldo er geen schade is. Ook btw mag niet worden opgevoerd bij een niet geleverde dienst immers deze wordt ook niet verrekend. Voor meer informatie of hulp bij uw verweer mag u mij direct benaderen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Bedankt voor de snelle reactie, voor nu weet ik voldoende. Zou ik nog vragen hebben neem ik contact met u op.

Met vriendelijke groet

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm