Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat kan ik doen om bij verlenging van het contract hetzelfde aantal uren te behouden?

Goedenavond,

Op dit moment heb ik een bepaald contract voor 34 uur, wat waarschijnlijk binnenkort afloopt. Nu willen ze mijn contract verlengen met minder uren.
Alleen staat er op mijn huidige contract geen aantal maanden en is er geen einddatum aangegeven ook is dit niet duidelijk besproken.

Wat zijn mijn rechten om het zelfde contract te behouden of ieder geval meer uren aan te vragen?

Als de einddatum van uw arbeidsovereenkomst niet bepaalbaar is, dan kan ook niet zomaar gezegd worden dat de overeenkomst op enig moment afloopt. U doet er verstandig aan om bezwaar te maken tegen de aankondiging dat de overeenkomst tot een einde zou komen. Het is verstandig dat u hier hulp bij zoekt van een advocaat die goed bekend is met het arbeidsrecht. Desgewenst kan ik u hierbij helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het enige wat in mijn arbeidscontract staat is “dienstverband is aangegaan voor een periode van een aantal maanden, de overeenkomst eindigt van rechtswege, zonder dat opzegging vereist is aan het einde van de bepaalde tijd, namelijk op uit dienst(laatste werkdag”

Dus dat betekend dan ook dat ze niets kunnen veranderen en ook mijn uren niet kunnen veranderen, als ik u reactie hierboven lees.


Daarmee is niet duidelijk wanneer uw arbeidsovereenkomst eindigt en dus ook niet wanneer er een nieuwe situatie ontstaat. Dat maakt het ook lastig om afspraken te wijzigen omdat volstrekt onduidelijk is wanneer dat dan zou moeten gebeuren.
Dit alles wordt natuurlijk anders wanneer uit andere bron kan worden opgemaakt hoe lang de arbeidsovereenkomst zou moeten duren, bijvoorbeeld een begeleidende e-mail of andere correspondentie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag