Vraag

Stel dat de huurder aangeven bij de beheerder dat 1 jan uit gaat en dat de huur wordt verrekent met de borg van de laatste maand en uiteindelijk pas 2 jan weg zijn. De beheerder heeft daarop niet kunnen verrekenen met de achterstand, mag dat ?
Mag je bij vertrekt van een huur woning bij particuliere sector vrij opgeven van opzegtermijn van willekeurig dagen? of het wettelijke vast gesteld een huis opzeggen per 1/2 maand of volle maand?

Deel deze vraag

1 Reactie

Je mag vroegtijdige tussentijdse opzegging gewoon overeenkomen zoals hier het geval, echter huurder is een dag te laat. Verhuurder zal zijn schade aantoonbaar moeten maken: heeft hij hierdoor met nieuwe huurder problemen ondervonden , bijvoorbeeld wordt hij aansprakelijk gesteld omdat nieuwe huurder per 01 het huis zou betrekken? In het andere geval zou ik zeggen dat wat redelijk is, huurder moet 1/30 dag betalen. ( als geen ernstige gevolgen en schade zoals ik noemde voor verhuurder door het late vertrek)

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm