Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan mijn werkgever studiekosten die verband houden met het werk zomaar op mij terug verhalen bij niet verlenging van mijn contract?

Mijn werkgever heeft mijn contract voor bepaalde tijd niet verlengd. Ik ben het niet eens met de reden maar dat is een andere discussie. Nu heeft hij mijn studiekosten ingehouden op de eindafrekening in december. De studiekosten zijn gemaakt voor opleidingen die specifiek gericht waren op mijn werk. Kan mijn werkgever dit zomaar doen?

Was er een studiekostenbeding?

Hoe lang heeft u daar gewerkt?

Wat is de reden van ontslag?

Na antwoord op bovenstaande vragen kan ik u een,. ber, antwoord geven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er stond een studiekostenbeding in het contract.
De reden van het niet verlengen van de arbeidsovereenkomst was dat ik me niet aan de coronaregels heb gehouden, tijdens een kort verblijf in Belgiƫ begin oktober. Wat dus niet klopt omdat ik daar mede voor werk was bij Shimano als mekanieker en ik daar ook een contract heb, wat bekend was bij mijn werkgever.
Ik heb daar 2 jaar gewerkt.


Heeft u het studiekostenbeding ondertekend? Zo ja, niet dan is dit niet geldig. Zo ja, past de werkgever dit dan correct ote?

Gezien de lengte van het dienstverband en de reden van opzegging is wat tegen het standpunt van de werkgever in te brengen voor het geval het op de juiste manier wordt toegepast. Ik zou in ieder bij de werkgever bezwaar maken. Mocht de werkgever voet bij stuk houden, dan adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging). Vaak is het eerste gesprek gratis.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag