Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe kan ik regelen dat mijn ex-partner gaat betalen waar onze zoon recht op heeft?

Mijn ex wilt geld van mij zien, 100 procent echter waren wij op huwelijkse voorwaarden getrouwd en naar draagkracht betaalde aan gezamenlijke rekeningen,
Het gaat om gemeentelijke belastingen van tijdens het huwelijk.
Nu hebben we heel wat heen en weer gemaild maar komen we er niet uit, ik heb aangegeven dat hij niks mag verrekenen met de kind alimentatie maar dit doet hij wel,
In 1ste instantie had ik hem toestemming gegeven maar later heb ik deze via de mail ingetrokken omdat ik er achter kwam dat hij 50% op mij verhaald echter in de huwelijkse voorwaarden staat dus dat het na draagkracht dient.
Daarnaast wilde hij een nieuwe berekening van de alimentatie waarin ik de toevoeging van de topsport opleiding van onze zoon heb gedaan, nu is hij het niet eens met die berekening,
Hoe kan ik nu regelen dat hij wel gaat betalen waar onze zoon recht op heeft?
Ik wil hem best betalen maar niet meer dan waar hij recht op heeft aangezien ik zelf maar een klein inkomen heb kan ik het ook gewoon niet missen.
Nu ben ik net gaan samen wonen maar niet getrouwd of geregistreerd partnerschap dus mag dit geen invloed hebben als het goed is.
Ik hoor graag wat ik nu het beste kan doen.

Conform de regeling draagt u dan bij, maar er mag niets worden verrekend op de kinderalimentatie , bij onvolledige betalingen kunt u na twee maanden de vordering laten innen door het LBIO of een advocaat of jurist. Uw draagkracht kan worden bijgesteld omdat u de kosten van uw huishouden nu deelt met uw partner.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Misschien kunt u mij verder helpen,
Mijn ex vraagt nu ook de helft van de inkomstenbelasting 2018 aan mij, daarnaast gemeentelijke belasting 2018 en 2019 deze heeft hij na de scheiding pas betaald via een dwang bevel.
Daarnaast geeft hij aan dat er nog een bedrag bij de ziektekosten verzekering openstaat van mij en een bekeuring op zijn naam, deze wilt hij helemaal hebben.
Kosten van de ziektekosten verzekering wist ik niet en als ik met hun bel zeggen ze dat het op zijn naam is omdat ik onder zijn polis viel, dus hun pzp onderdeel van cz niks op mij verhalen, er staat daar een behoorlijk bedrag open. Echter zie ik dit als kosten tijdens het huwelijk en vallen dan volgens mij onder artikel 11 van de scheidings couvernant of zie ik dit dan verkeerd.
Gemeentelijke belasting van tijdens het huwelijk vallen volgens mij dan ook onder artikel 11 van het couvernant of zie ik dit dan verkeerd?

Kort om hij verwacht van mij een totaal bedrag te ontvangen, en houd nu iedere maand 100 euro in op de alimentatie voor onze zoon, hier ben ik niet mee akkoord.
En wil graag weten of ik hem moet betalen of niet
Kun u mij daar iets over zeggen. Dat hij niks mag inhouden weet ik en weet ook dat ik dat via het lbio kan vorderen,
Maar zou graag horen hoe het met de inkomsten belasting zit en gemeentelijke belasting en ziektekosten en die bekeuring.

Nu hebben wij het volgende in de scheidings couvernant staan,
Artikel 10 fiscaal paragraaf.

10.1 Partijen stellen vast t en m 2019 fiscaalpartner te zijn tot en met dit jaar zullen zij in overleg met elkaar aangiften laten doen inkomsten belasting doen. De aanslag inkomsten belasting die betrekking hebben op
Jaren waarin men fiscaal partner was komen voor rekening van beide partijen ieder de helft, zodra de aanslag herroepelijk vast staat,
10.2 eventuele terug gave worden door partijen door helfte verdeeld.
10.3 na 2019 zal ieder der partijen de eigen aangiften doen
10.4 het geen de partijen aan elkaar hebben betaald gedurende periode dat het huwelijk nog niet was ontbonden, is voldaan ten titel van verstrekking van huishoud geld, deze betalingen zijn naar de bedoeling van partijen noch aftrekbaar, noch belast.
10.5 indien over aanslag inkomsten belasting over de jaren dat de partijen fiscaal partner waren een geschil met de belastingdienst onstaat, zullen de partijen dit geschil in overleg behandelen.


Artikel 11 vrijwaring en finale kwijting.
11.1partijen vrijwaren elkaar over en weer, indien de ene partij wordt aangesproken tot voldoening van een schuld, welke ingevolge deze overeenkomst ten laste komt van de andere partij komt.
11.2 partijen verklaren ter zake van de verdeling na uitvoering van bovenstaande niets meer van elkaar te vorderen te hebben en verlenen elkaar over en weer ter dier zake finale kwijting

Hoor het graag.
Mvg marit


Gemeentelijke belastingen zullen in een andere paragraaf staan bij kopje woning ? De aangiften die gedaan zijn tijdens huwelijk moeten bij helft worden gedeeld of uitbetaald ( als surplus) De andere zaken die u noemt moeten apart zijn vermeld als een taak die nog uitgevoerd moest worden , ergens in het convenant. Want artikel 11 spreekt over finale kwijting op het moment dat alles wat verdeeld dient te worden is verdeeld . De bekeuring valt onder de noemer huishoudelijk en gezamenlijk ten tijde van het huwelijk . Misschien stelt uw ex dat het verknocht is , maar dat gaat niet snel op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag