Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mag mijn verhuurder zelf bij ons komen wonen?

We wonen met 3 studenten in een huis in Utrecht. In datzelfde huis zijn nu nog twee kamers niet verhuurd. We delen met elkaar keuken, douche en trappenhuis. De verhuurder is regelmatig in het huis, omdat hij aan die kamers 'werkt', er is wel wat klusmateriaal, dat staat er al maanden. Eén kamer staat vol met dozen. Nu heeft hij aangegeven er zelf te willen gaan wonen. We zijn daar erg van geschrokken, dat voelt heel erg onvrij.

Mag dat zomaar?

We hebben allemaal deze kamers gehuurd, met een jaarcontract, met de verwachting dat er medestudenten zouden komen wonen. We hebben ook een aantal keren suggesties gedaan voor nieuwe bewoners. Eén van ons woont hier nu voor het tweede jaar, de anderen wonen er vanaf augustus.

De verhuurder kan niet op eigen initiatief en op eigen kracht de huurtitel gaan veranderen van kamerhuur naar hospita verhuur . Hij zal de bewoning van zijn eigen woning , de noodzaak daartoe, aan de rechter moeten voorleggen. Dat kunt u stellen in een brief. Ook daarin dat verbouwactiviteiten aangekondigd dienen te worden , in overleg en met zo min mogelijk overlast voor de huurders.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag