Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag een werkgever je zomaar in functie omlaag zetten en daarmee je salaris zonder eerdere aankondiging of uiting van ontevredenheid?

Ik heb een paar dagen geleden een eindejaar gesprek gehad op mijn werk. In dat gesprek ben ik helemaal met de grond gelijk gemaakt. Er is mij medegedeeld dat ik van de afdeling af moet, mijn auto moet leveren, mezelf moet melden bij onze operationele directeur voor een andere functie binnen ons bedrijf en dat ik voor die andere functie, intern, momenteel teveel verdien dus moet ik loon inleveren. Ik heb afgelopen jaar niet 1 gesprek gehad met mijn leidinggevende dat het niet goed ging. Niet 1 signaaltje! Dus dit kwam behoorlijk hard aan! Het hele verhaal is teveel om nu te typen. Dit verhaal wil ik graag een keer toelichten mocht dit tzt nodig zijn. Maar ik werk al bijna 25 jaar bij deze firma en ik heb dus een redelijk salaris opgebouwd. Nu komt mijn vraag: Als je werkgever niet tevreden is over je prestaties dan mag hij je degraderen of in functie omlaag zetten. Maar als dit gebeurt dan mogen ze toch niet aan je salaris komen, toch????? Ik heb een gesprek met onze operationele directeur gehad en die geeft aan: het moet jouw keuze zijn om deze stap te zetten dus je moet loon inleveren! Vanmiddag belde hij me op dat hij eigenlijk morgen antwoord wil hebben of ik die stap ga zetten of niet. Kan iemand van jullie mij vertellen wat mijn recht hierin is? Ik begin een onderbuikgevoel te krijgen dat ze van me af willen. Ik hoor graag van jullie. Hoe eerder hoe beter.

Het gedrag van de werkgever lijkt me in strijd met het goed werkgeverschap (art. 7:611 Burgerlijk Wetboek). Ook is dit in strijd met de bepalingen omtrent eenzijdige wijziging van de arbeidsovereenkomst (Stoof/Mammoetcriterium). Ik adviseer u dan ook per omgaande contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging). Vaak is het eerste gesprek gratis.

Uw casus is te complex om een verantwoord oordeel te kunnen geven zonder de details van de zaak te kennen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag