Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


mijn ex en ik hebben destijds een ouderschapsplan opgesteld en ondertekend. Ik heb toen ook navraag gedaan over de draagkracht van dit zonder tussenkomst van advokaat en/of notaris. Mij is toen verteld dat het gewoon rechtsgeldig is ondanks het onderling is opgesteld. Nu beweert mijn ex dat het niet zo is......... Ben ik destijds verkeerd voorgelicht of is het wel rechtsgeldig.

Iedere overeenkomst die u samen aangaat is, in principe, rechtsgeldig. Daar is geen advocaat, notaris of rechter voor nodig. U hebt het zo afgesproken, dus u moet zich daar beiden ook aan houden.

Maar, hoewel het rechtsgeldig is, is het niet af te dwingen. Om iemand te dwingen die afspraak te houden is het nodig dat de rechter het heeft vastgelegd, of dat een notaris jullie afspraak in een akte heeft opgenomen. Aangezien dat niet gebeurd is, is het wel rechtsgeldig maar niet af te dwingen.

Als je het toch af wilt dwingen, omdat je ex niet mee wil werken, zul je dat via de rechter moeten doen en daar heb je een advocaat voor nodig.

Als je vragen hebt, kun je natuurlijk altijd even contact opnemen!



Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor dit heldere antwoord.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag