Direct contact

Op deze manier kunt u een directe e-mail sturen naar de jurist die uw vraag heeft beantwoord. Let op! De jurist krijgt op die manier uw e-mailadres. Hiervoor wordt uw e-mailadres gebruikt die u bij uw registratie heeft opgegeven. De stichting rechtswinkel.nl heeft geen invloed op de afhandeling van deze correspondentie. De onderstaande informatie wordt aan de jurist verstrekt.

Jurist:
Marco Swart Marco Swart 192
Vraag:
Bij het geval dat een onderneming verschillende BV's heeft: Vanaf 1 juli zijn er een aantal medewerkers van de een BV naar de ander gaan werken. Is het noodzakelijk om een nieuwe contract op te stellen voor de medewerkers. De naam is dezelfde gebleven allen het kvk nummer is veranderd. De arbeidsvoorwaarden zijn gelijk gebleven. Zou een addendum ook voldoende zijn?
Antwoord:
Krachtens de wet (art. 7:662 e.v. BW) gaan de rechten en plichten van werknemers bij overgang van onderneming automatisch over op de nieuwe onderneming. Een nieuw arbeidscontract is dus helemaal niet nodig, dus zeker niet wettelijk vereist. Wel is het netjes als de werknemers door middel van een brief of email van de overgang en de datum in kennis worden gesteld.

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm