Direct contact

Op deze manier kunt u een directe e-mail sturen naar de jurist die uw vraag heeft beantwoord. Let op! De jurist krijgt op die manier uw e-mailadres. Hiervoor wordt uw e-mailadres gebruikt die u bij uw registratie heeft opgegeven. De stichting rechtswinkel.nl heeft geen invloed op de afhandeling van deze correspondentie. De onderstaande informatie wordt aan de jurist verstrekt.

Jurist:
Marco Swart Marco Swart 199
Vraag:
Drie maanden geleden heb ik een ongeluk gehad met mijn auto. Tegenpartij was schuld, heeft ook schuld bekend, schade is al lang bij beide verzekeringen in behandeling. Mijn verzekering heeft meermaals verzocht over te gaan tot betaling, verzekering van tegenpartij heeft lang geen antwoord gegeven, en nu pas gemeld dat ze vanwege grote drukte enorm achter lopen met betalingen. Intussen zijn we dus 3maanden verder en heb ik nog steeds mijn geld niet. Ik ben minimaal verzekerd en heb ook geen rechtsbijstand. Toch vraag ik me af of het zo lang moet duren, en er geen rekening gehouden moet worden met extra kosten die ik nu maak. Ik moet me in allerlei bochten wringen om vervoer te eegelen om te gaan werken, was dit niet geval zou ik niet eens kunnen gaan werken aangezien ik wisselende diensten heb en dit met ov niet haalbaar is! Heb ik ergens recht op? Is er iets wat ik kan doen?
Antwoord:
Als u vindt dat het te lang duurt kunt u de wederpartij (laten) dagvaarden. Het is in elk geval van belang dat u de wederpartij schriftelijk in gebreke stelt. Het is aan de wederpartij om een en ander af te kaarten met diens verzekeraar. Eventueel spreekt u diens wettelijke aansprakelijkheidsverzekeraar op grond van de wet aansprakelijkheidsverzekering motorvoertuigen (WAM) rechtstreeks aan. Ik lees in uw verhaal niet terug dat u letsel aan het ongeval heeft overgehouden. Als geen sprake is van letsel zijn de te maken buitengerechtelijke kosten van rechtsbijstand slechts in beperkte mate op de wederpartij te verhalen.

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm